by
on
under
Permalink

Skapa ett webbinar för ditt företag

Ett begrepp som kommit att bli alltmer populärt under de senaste året är ett så kallat webbinar. Detta sammansatta engelska ord innebär ett webb-baserat seminarium. Detta innebär att ett seminarium hålls via ett online-möte som finns tillgängligt via länk, likt en live-sändning.

Fördelar med webbinar

Men, vad är då anledningen till att seminarium hålls via webben? Svaret på denna fråga skiljer sig vanligtvis från verksamhet till verksamhet. Mycket fokus ligger vanligtvis på att optimera tiden. På ett fysiskt seminarium krävs mer organisering för att ta emot personer på plats. Då inkluderas vanligtvis fika och tid för småprat – både innan och efter seminariet.

Med ett webbisar klickar samtliga deltagare enbart på länken och seminariet är redo att påbörjas. Dessutom är ett webbinar mer skonsamt ur miljösynpunkt då samtliga deltagare slipper resa långa sträckor för att delta.

Säkerställ en bra kvalitet utan problem

Om din verksamhet aldrig anordnat ett webbinar tidigare behöver ni inte vara oroliga, det finns hjälp att få. Anlita experter inom området för att säkerställa de bästa resultaten som inte krånglar. Med någon annan som sköter både kamera, ljud, ljus och uppkoppling kan du fokusera ostört på seminariets innehåll – precis som du bör!